Brynja Svane forfatter

Brynja Svane

Dansk-islandsk forfatter

Brynja Svane er født i Island og opvokset i Island og i Danmark, afbrudt af et længerevarende ophold i USA. Uddannet cand. mag. og senere dr. phil. ved Københavns Universitet. Har bl.a. været ansat som professor i fransk litteratur ved Uppsala Universitet og har, foruden en række fagbøger, udgivet fire romaner:

Forviklinger 2012

Politikeren 2013

Kastebold 2017

Gudrun 2018

Drømmen om selv at skrive romaner

Brynja Svane fortæller:

"En dag gik jeg rundt på min arbejdsplads og tænkte tilbage på en omskiftelig akademisk karriere der havde ført mig vidt omkring. I årevis havde jeg delt min begejstring for litteraturen med videbegærlige studerende, og det var et dejligt liv. Men der var en drøm der ikke var blevet opfyldt.

Drømmen om selv at skrive romaner fik mig til at længes efter at frigøre mig fra alle pligter for at kaste mig ud i passionen og selv at skrive gode historier. Pludselig en dag blev det til virkelighed. Jeg sad med min lille bærbare ved spisebordet hjemme i køkkenet og skrev nogle notater omkring en historie jeg havde hørt, og pludselig begyndte tastaturet begyndte at gløde i en sådan grad at jeg slet ikke kunne holde op med at skrive, Nu er det snart ti år siden, og jeg har stadig hovedet fuldt af ideer til nye bøger.

Inspirationen til romaner og noveller henter jeg fra et begivenhedsrigt liv i selskab med litteraturen og et mylder af levende mennesker i alle aldre. Hver og en har sin egen historie, og i fiktionen smelter dele af historierne sammen til nye fortællinger, der opsuger stumper af den mere håndgribelige virkelighed, som vi kæmper med at håndtere."